Eminent introduceert nieuw plug & play alarmsysteem

Eminent heeft gisteren een nieuw plug & play alarmsysteem gepresenteerd. Het systeem maakt gebruik van zowel WiFi als van het GSM netwerk voor alarmmeldingen en alle accessoires zijn draadloos te koppelen.

Het Eminent EM8615 bestaat uit een basisstation met een eigen voet. Het basisstation bevat een eigen noodstroomvoorziening. Wanneer een SIM kaartje aanwezig is, kan het systeem bij stroomuitval gewoon meldingen versturen naar jouw telefoon. Ook als er wel stroom is trouwens. Het systeem maakt dan gebruik van SMS. Daarnaast is er dus ook de optie om via WiFi connectie te maken met het internet. Hoe dan ook, een SIM is geen verplichting en als je een SIM gebruikt, hoeft die dus geen internet te hebben.

Opvallend is dat Eminent met de Starter Kit van de Eminent EM8615 meteen rekening houdt met dat je niet alleen bent. In tegenstelling tot veel andere pakketten, krijg je meteen twee afstandsbedieningen. Daarnaast krijg je een eerste bewegingsmelder met dubbele sensor en een eerste magneetcontact. Een sirene heb je in theorie niet nodig. Die zit al in het basisstation verwerkt.

We hebben de set vanmorgen al even in handen gehad. De accessoires zijn niet geheel nieuw. Het is allemaal compatible met eerdere alarmproducten van Eminent. Het is vooral het basisstation dat geheel nieuw is. de bouwkwaliteit voelt goed aan. Een klein nadeel is wel dat je het basisstation niet kunt ophangen. Hij moet echt op zijn voetje staan. Ook de afstandsbedieningen voelen goed en stevig aan. Een prima eerste indruk dus.

Beschikbaarheid

Het Eminent EM8615 alarmsysteem kost €199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events