Alcatel Shine Lite
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Alcatel introduceert de Shine Lite in Nederland

Tijdens de IFA kondigde Alcatel haar nieuwe Shine Lite smartphone aan. De nieuwe Android smartphone is nu ook verkrijgbaar in Nederland en combineert een interessant design met een best aardige specsheet.

De Alcatel Shine is opgebouwd op een aluminium frame met aan beide kanten en 2.5D geslepen glasplaat. Aan de achterkant zit een vingerafdrukscanner. Deze kan ook gebruikt worden om op basis van de gescande vinger, een bepaalde app te openen. Op deze manier zijn vijf acties te definiëren.

Qua camera krijg je 13 megapixels achter en nog eens 5 megapixels aan de voorkant. Aan de achterkant zit ook nog een duo-tone LED flitser. Filmen kan in 720p HD met 30 frames per seconde.

Qua chipset hebben we duidelijk met een smartphone aan de onderkant van het middensegment te maken. Er ligt een MediaTek MT6737 in. Deze bevat een quad-core 1.3GHz processor met 2GB aan werkgeheugen. Voor games ligt er wel een hele fijne Mali-720MP2 GPU in en je krijgt 16GB aan opslagruimte. Een FM ontvanger is aanwezig evenals single-band WiFi op 2.4GHz.

Om het toestel aantrekkelijker te maken, krijg je er tijdelijk een gratis JBL T450BT headset van Samsung bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.