TomTom gaat helpen een parkeerplaats te vinden

Parkeren in Amsterdam en Rotterdam kan binnenkort een stuk gemakkelijker worden. TomTom komt nog voor het einde van het jaar met haar straatparkeerservice als aanvulling op de mogelijkheid om snel een overdekte parkeerplaats te vinden.

TomTom verzamelt op verschillende manieren informatie over het rijgedrag van automobilisten. Natuurlijk via haar app en navigatiesystemen, maar TomTom zit ook standaard in steeds meer dashboards. Op basis van alle data die deze systemen over parkeergedrag verzamelen, kan TomTom binnenkort redelijk precies inschatten hoelang je in een bepaald gebied naar een parkeerplaats moet zoeken.

Natuurlijk zit TomTom lang niet in alle auto’s en dat is dan ook de reden dat het voorlopig echt nog niet mogelijk is om exact parkeerplaatsen aan te wijzen. TomTom zal mogelijk een inschatting maken op basis van hoeveel TomTom gebruikers in een regio geparkeerd staan tegenover hoeveel auto’s ongeveer met TomTom rondrijden. Dit naast de bergen aan informatie over parkeersystemen en dergelijke waar TomTom al mee verbonden is. Daarmee valt in theorie dan een aardige inschatting te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.