Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Integrated-Sound car-audio upgrade met 4.5 sterren.

The Good
  • kant-en-klaar kit
  • hoogwaardige componenten
  • afgestemd op elk specifiek model auto
  • verwijderbaar en herbruikbaar
  • optimalisatie fabrieksspeakers
  • fantastisch geluid
The Bad
  • matige audio bestanden vallen door de mand


Tegenwoordig heeft elk auto merk van elk model een versie met een extra merklabel van een Audio merk. Bose, JBL, Harman Kardon en Bang & Olufsen zijn de meest gebruikte merken voor zo’n speciale audio editie. Deze audio merken verzilveren hun consumenten merknaam met een hoge marge in de auto industrie. Wie echter niet voor zo’n audio versie heeft gekozen, kan door een car audio specialist de auto qua audio opwaarderen. In onze zoektocht naar een onzichtbare, maar hoorbare upgrade, kwamen we bij Integrated-Sound in Woerden terecht. Twee audiofielen die vrijwel elke auto van binnen kennen, hebben een uniek product ontwikkeld. Onzichtbaar kan vrijwel elke moderne audio voorzien worden van top geluid. Het fraaie is dat de apparatuur later herbruikbaar is voor een nieuwe auto. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn….

integrated-img_0951-inbouwModelkennis

De kern van de upgrade oplossingen van Integrated-Sound is de kennis van de auto. Elk model dat Hans en John voor het eerst in hun werkplaats krijgen, wordt geheel gestript op zoek naar een ideale loze ruimte. Deze ruimte is de basis voor de klankkast van de woofer. Wanneer de specialisten besloten hebben welke ruimte gebruikt gaat worden, komt de model maker aan zet. Deze maakt een afgietsel van de ruimte om daar een klankkast voor te ontwerpen om de woofer(s) in te plaatsen. Wanneer een model auto al eens is geanalyseerd door Integrated-Sound, dan is alle kennis gebundeld in een upgrade kit. Compleet met handleiding en alle onderdelen kan een garage of andere audio specialist vaak in een uur tijd de audio upgrade voltooien. De eigenaar van de auto zal niets zien maar wel horen.

pp-amplifiersDSP

De kern van de audio upgrade is dus de loze ruimte waar een speciale woofer kast voor gebouwd wordt. Het hart van het audio systeem is een DSP van het Duitse merk Match. Een digitale sound processor is in staat om het geluid per elk kanaal verbind in te regelen. De audio experts van Integrated-Sound stellen het geluid per model exact af. Het digitale bestand wordt opgeslagen en is onderdeel van de bestelde kit. De akoestiek van de auto en de geleverde componenten zijn haarfijn op elkaar afgestemd en geïnstalleerd in de DSP met versterker. De DSP komt tussen de bestaande radio/audio controller en de bestaande speakers en nieuwe woofer. Omdat de basunit het laag overneemt, lukt het Integrated-Sound om veel beter geluid uit de fabrieksluidsprekers te toveren. De speakers in onze Citroen C4 Gran Picasso zijn echt van het nivo kartonnen zak. Wanneer de DSP en de woofer zijn geïnstalleerd lijken de luidsprekers haast uit een high end studio te komen. Ongelooflijk wat een verschil.

integrated-img_0950Geluid

De audio experts van Integrated-Sound hebben het gehele systeem afgestemd op diverse soorten muziek. alle gegevens tonen op een groot scherm in de werkplaats. Het is er overigens zo schoon dat het beter een audio-studio genoemd mag worden. Het menselijke oor is echter nog onmisbaar voor Integrated-Sound. Op gehoor en met voor hen bekende muziek wordt elke configuratie exact op componenten en akoestiek afgesteld. Voor deze zomer hebben wij de Citroen met een upgrade-kit laten voorzien. Als uitzondering mochten we bij in inbouw proces zien hoe alles uit elkaar en in elkaar gezet wordt. Het gezin heeft bij thuiskomst niets in de gaten totdat de stereo aangaat. Wat een geluid! Allereerst is het geluid veel voller en toch ruimtelijk. De plaatsing van instrumenten is enorm verbeterd. Het laag is enorm strak en misschien een beetje te veel aanwezig. Daar waren we voor gewaarschuwd omdat de woofer nog moet inspelen. En inderdaad na een paar maanden is de balans nog mooier geworden. Het is ongelooflijk wat een verschil de inbouw oplevert en vooral dat het geheel onzichtbaar is. Het unieke Citroen display doet nog steeds zijn functie als voorheen. Wel is nu heel goed het verschil te horen tussen matige mp3’s en goede streams van bijvoorbeeld Deezer. Maar wanneer we een cd in de wisselaar doen, begrijp je opeens waarom Neil Young zo’n punt maakt van hi-res audio. De kwaliteit tussen de audio bronnen is door de verbeterde installatie goed te horen. Misschien dat de DSP ook wat minder goed met mp3’s kan omgaan. Het resultaat is dat je opnieuw naar jouw muziek gaat luisteren.

match-by-audiotec-fischerConclusie

Integrated-Sound is een geheim wapen voor elke garagist en car audio specialist die een kant en klare upgrade kit wil installeren. De website en het merk houden de mannen bewust heel low-profile. In principe willen ze alleen via de tussenhandel leveren. Onze marketing handen jeuken om dit unieke concept te helpen bekender te worden. Wie het resultaat hoort is echter verkocht. Wij konden al een paar keer terug naar onze garage om een nieuwe koper het resultaat te laten horen.

Een inbouw kost tussen de 1000 en 1500 Euro en is afhankelijk van model en wensen. Meer info bij http://www.integrated-sound.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.