Samsung Galaxy Note 7
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung vernietigt 2 miljoen Galaxy Note 7 smartphones

Ze gooien de handdoek in de ring. Het avontuur voor de Galaxy Note 7 zit er definitief op. Samsung besloot eerder deze week al tot een tijdelijke productiestop van de smartphone. Nu gaat het bedrijf over tot vernietiging. De Galaxy Note 7 is niet meer.

Samsung heeft tot nu toe 2 miljoen toestellen geproduceerd. Al deze toestellen zullen worden vernietigd. Eigenaren van een Galaxy Note 7 krijgen een speciale doos om hun toestellen mee retour te sturen. Een doos die overigens niet per luchtpost naar Samsung’s destructielocatie zal worden verzonden wegens… juist.

Dit nieuws komt van de website Motherboard waar met Samsung is gesproken over de enorme problemen. De terugroepactie zal ook flinke gevolgen hebben voor het milieu. Vele grondstoffen uit de smartphone zijn niet te recyclen. Veelal door de manier waarop ze zijn toegepast. Denk aan het brandbare Kobalt in de accu’s en het giftige Indium in de Super AMOLED displays die Samsung in de Galaxy Note 7 heeft verwerkt. Het is de vraag hoe hiermee om wordt gegaan.

De terugroepactie levert Samsung nog meer hoofdpijn op. Het zal een serieuze impact hebben op de omzet van het bedrijf. Dit begint al met dat iedere Galaxy Note 7 eigenaar op één of andere wijze compensatie krijgt. Een andere smartphone of gewoon het geld terug. Ter vergelijking, de Note 7 is zo ongeveer het meest prijzige toestel in Samsung’s portfolio. Dan zijn er nog de extra toestellen en logistieke kosten geweest voor de eerste omruilactie. Daarnaast gaat Samsung mogelijk veel omzet mislopen op alle landen waar het toestel nog niet is gelanceerd en de kerstverkopen wereldwijd. Andere merken hebben rondom de kerst wel weer vlaggenschip toestellen in de schappen liggen. Dan is er nog de vraag in hoeverre consumenten het vertrouwen in Samsung’s smartphones verliezen als het gaat om veiligheid en uit dat oogpunt overschakelen op andere merken. Oja, en er was nog de leuke marketing voor het toestel.

Daar komen nu de logistieke kosten bij om alle gevaarlijke toestellen terug te halen, in speciaal ontwikkelde dozen. Daarna moeten al deze toestellen dus nog vernietigd worden. Wellicht gerecycled. Samsung verwacht dat de Galaxy Note 7 het bedrijf in totaal 17 miljard dollar gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.