Samsung introduceert de Galaxy Note 7

Samsung gooit het roer weer om. Werd de vorige Note (5) niet in Europa uitgebracht, komt de Note 7 wel hier in de schappen te liggen. Bovendien slaat Samsung de Note 6 over. Hierdoor ligt de nummering van de S series en Note series eindelijk weer gelijk.

De focus voor de Galaxy Note 7 ligt dit jaar niet alleen op de S Pen, maar ook op waterdichtheid. De Galaxy Note 7 heeft een IP68 certificering. Met andere woorden, hij kan tot 1,5 meter onderwater voor maximaal een half uur. in het zwembad een karikatuur met de S Pen tekenen is dus helemaal geen probleem.

S pen

De S Pen van de nieuwe Note7 is namelijk ook waterdicht gemaakt. Bovendien meet de punt nog maar 0,7mm dik ten opzichte van de 1,6mm dikte van de S Pen van de Note 5.

Specs

Natuurlijk krijgt de Note7 een USB Type-C aansluiting. Sneller en makkelijker dan de oude micro-USB aansluitingen. Het display meet wederom 5,7 inch met 2.560×1.440 pixels. Ditmaal is het scherm aan beide kanten afgerond. Net als bij de Galaxy S7.

Er is ondersteuning voor LTE Cat9. Dit wil zeggen dat je met 450Mb per seconde kunt downloaden over 4G. Er ligt een octacore chipset in met 4×1.6GHz en 4×2.3GHz. De Galaxy Note7 krijgt 4GB aan werkgeheugen en 64GB UFS 2.0 opslagruimte. Daarnaast kan er een microSD kaart van maximaal 256GB worden geplaatst. Opladen kan weer draadloos.

Voor selfies krijg je een 5 megapixel camera met een lichtgevoeligheid van F/1.7. Aan de achterkant plaatst Samsung weer een Dual-Pixel camera. Ditmaal met een 12 megapixel resolutie en ook met een lichtgevoeligheid van F/1.7.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note7 ligt vanaf 2 september in de winkel voor €849.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events