Qnap zet in op Ubuntu voor de huiskamer

Het bleek een enorme flop, de eerste Android NAS van Qnap. Na het falen van Samsung, wist ook Qnap zich grandioos te verslikken door een eigen versie van Android te ontwikkelen die simpelweg niet werkte. Nu gooit Qnap het roer weer compleet om en gaat voor, het onder consumenten veel minder bekende, Ubuntu.

Met Ubuntuals platform probeert Qnap hetzelfde te bereiken als met ondersteuning voor Android. Namelijk een besturingssysteem leveren met een enorme berg aan bruikbare apps. Hierdoor moet het relatief weinig moeite kosten om een home entertainment opstelling te creƫren en zelfs om functies van de NAS te combineren met Domotica. Denk dan bijvoorbeeld aan het opstarten van een bepaalde scene in het domotica pakket wanneer de een app start om films te kijken.

Voor de techneuten onder ons, Ubuntu is te vinden in de Linux Station app op de NAS servers. Daarmee draait de NAS Ubuntu 16.04 LTS OS. Qnap raadt wel aan minimaal 4GB aan werkgeheugen in de NAS te plaatsen. Daarnaast werkt Ubuntu alleen op de TVS-x82, TVS-ECx80, TS-x79, TVS-x73, TVS-x71, TS-x70, TVS-x63+, TVS-x63, TS-x53A, TS-x53 Pro, TBS-453A, TS-x51+, TS-x51A en de TS-x51 serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.