Niet alleen de jongens van Tesla werken hard aan snellere laadtijden. Ook het Duitse Opel doet hard haar best de laadtijden omlaag te brengen. En wel met de nieuwste versie van de Opel Ampera-e.

Deze resultaten zijn behaald op een 50wK laadstation bij het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim, Duitsland. Daar heeft bovenstaande meneer waarschijnlijk 30 minuten naar de stekker gestaan om de Ampera-e op te laden. Daarna beschikte de auto over een actieradius van 150 kilometer. Bij een totale lading van de Ampera-e zou de actieradius zelfs op 500 kilometer uit moeten komen.

Wees niet bevreesd over de beschikbaarheid van dit soort laadstations. Fastnet heeft in Nederland inmiddels 50 snellaadstations actief. Daarnaast kun je thuis zelfs vanuit een regulier stopcontact laden, al heeft dat natuurlijk wel heel wat meer tijd nodig. Dan laadt je met slechts 2,3kW per uur waar het laadstation van Opel 50kW in de auto weet te pompen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.