Linksys introduceert de WRT3200ACM router

We zijn bijna klaar met de review van de Linksys WRT1900ACS en de serie krijgt alweer een update. Na een wat langere stilte volgend op de Linksys WRT100AC komt nu ineens een derde model op de markt. De WRT3200ACM. Een router met ondersteuning voor Gigabit MU-MIMO en daarmee een hele verbetering op de twee voorgangers.

Vorig jaar herintroduceerde Linksys haar zwart-blauwe routers uit de WRT series en met succes. Het icoon kreeg een facelift en werd ineens weer geliefd Het modulaire karakter werd ook behouden met de lancering van een 8-poort switch en een NAS in dezelfde designlijn.

Met de WRT3200ACM komt nu de derde router in de nieuwe WRT series uit. De WRT3200ACM bevat evenals haar voorgangers vier antennes om haar dual-band netwerk op te zetten. Het antennesysteem voldoet aan de AC-Wave 2 standaard en beschikt daarmee over MU-MIMO ondersteuning. Met MU-MIMO trekt Linksys het laatste beetje snelheid uit de 5GHz WiFi band.

linksys-wrt3200acm-achter

Een ander leuk grapje is de aanwezigheid van Tri-Stream 160 technologie. Waar reguliere 5GHz routers 80MHz gebruiken om een goede verbinding op te zetten, kan de WRT3200ACM door Dynamic Frequency Selection gebruik maken van 160MHz. Hierdoor kan de router 3 kanalen opzetten met een snelheid van 867 Mb per seconde. Dit mag alleen bij DFS goedgekeurde routers en die zijn er nog niet zo gek veel. De kans is dus groot dat jouw buren voorlopig niet zullen storen ;-).

Voor de router heeft Linksys ook budget vrijgemaakt om professionele componenten te gebruiken. Zo ligt er onder anderen een 1,8GHz processor in met 512MB aan DDR3 werkgeheugen. Naast USB, is er ook weer een eSATA aansluiting op de WRT3200ACM aanwezig.

De Linksys WRT3200ACM is compleet geschikt voor gebruik in combinatie met alternatieve firmwares als OpenWRT en DD-WRT. Hierdoor kun je de prestaties van de WRT3200ACM geheel op jouw eigen situatie aanpassen. Zo kunnen gamers vele functies schrappen om zo de processorkracht puur op de verbinding in te zetten en zo de ping te verlagen.

Beschikbaarheid

De Linksys WRT3200ACM ligt vanaf november in de winkel voor €249,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.