#invloedopjegeld update over onze online beleggingsavonturen

Eigenlijk wilde ik deze post nog een week of twee vasthouden. Gewoon om niet teveel over gemaksbeleggen van Knab te schrijven. Toch is het moeilijk om enthousiasme te onderdrukken. Voor iedereen die ook de start heeft gelezen, een kleine update.

Ik zit inmiddels twee weken in de race. Zoals je in onderstaande video kunt zien, heb ik doelen gesteld. Drie maanden na mijn start met gemaksbeleggen van Knab wil ik 3 a 4% winst op mijn beleggingen behalen. Enthousiast als ik was (geld was niet van mij), heb ik de helft van mijn inleg in Ahold Delhaize gestopt. Na twee weken was het resultaat dramatisch. Na de grafiek bestudeerd te hebben, besloot ik toch nog maar even vast te houden. Nu, in de derde week, sta ik op 0,56% winst. Mijn verliezen zijn dus compleet weggepoetst. Kijken wat er verder gaat gebeuren.

https://www.youtube.com/watch?v=cS-8lbSoIWk&

De tweede helft van mijn inleg ging in de meest risicovolle voorbeeldportefeuille. Dat heb ik geweten. Op lange termijn is deze tot nu toe zeer lucratief geweest, maar ik zit er pas net in. Ik voel het risico vrijwel meteen. Daar waar ik de kleinste bedragen uit heb staan, krijg ik de grootste klappen. Daar mijn AEX aandelen (feitelijk nog alleen Ahold) in de lift zitten, besluit ik de grootste verliesmakers meteen te dumpen. Daarvoor koop ik aandelen Altice en Aegon (moederbedrijf van Knab) terug. Beiden met de verwachting dat ze zullen stijgen. Het aandeel Altice heeft duidelijk nog niet door dat ik nu aandeelhouder ben en duikt eens tukje omlaag. Aegon maakt dit ruimschoots goed en zet me al op 1,1% winst.

Al met al zijn mijn verliezen van de voorgaande twee weken compleet weggepoetst en sta ik zelfs een euro in de plus op mijn originele inleg. Ik ga weer een paar weken op stil en dan kijken wat mijn aandelen hebben gedaan. Ik begin in ieder geval te merken dat ik het steeds leuker begin te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram