Eigenlijk wilde ik deze post nog een week of twee vasthouden. Gewoon om niet teveel over gemaksbeleggen van Knab te schrijven. Toch is het moeilijk om enthousiasme te onderdrukken. Voor iedereen die ook de start heeft gelezen, een kleine update.

Ik zit inmiddels twee weken in de race. Zoals je in onderstaande video kunt zien, heb ik doelen gesteld. Drie maanden na mijn start met gemaksbeleggen van Knab wil ik 3 a 4% winst op mijn beleggingen behalen. Enthousiast als ik was (geld was niet van mij), heb ik de helft van mijn inleg in Ahold Delhaize gestopt. Na twee weken was het resultaat dramatisch. Na de grafiek bestudeerd te hebben, besloot ik toch nog maar even vast te houden. Nu, in de derde week, sta ik op 0,56% winst. Mijn verliezen zijn dus compleet weggepoetst. Kijken wat er verder gaat gebeuren.

https://www.youtube.com/watch?v=cS-8lbSoIWk&

De tweede helft van mijn inleg ging in de meest risicovolle voorbeeldportefeuille. Dat heb ik geweten. Op lange termijn is deze tot nu toe zeer lucratief geweest, maar ik zit er pas net in. Ik voel het risico vrijwel meteen. Daar waar ik de kleinste bedragen uit heb staan, krijg ik de grootste klappen. Daar mijn AEX aandelen (feitelijk nog alleen Ahold) in de lift zitten, besluit ik de grootste verliesmakers meteen te dumpen. Daarvoor koop ik aandelen Altice en Aegon (moederbedrijf van Knab) terug. Beiden met de verwachting dat ze zullen stijgen. Het aandeel Altice heeft duidelijk nog niet door dat ik nu aandeelhouder ben en duikt eens tukje omlaag. Aegon maakt dit ruimschoots goed en zet me al op 1,1% winst.

Al met al zijn mijn verliezen van de voorgaande twee weken compleet weggepoetst en sta ik zelfs een euro in de plus op mijn originele inleg. Ik ga weer een paar weken op stil en dan kijken wat mijn aandelen hebben gedaan. Ik begin in ieder geval te merken dat ik het steeds leuker begin te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.