Review: Knab Gemaksbeleggen (#invloedopjegeld)

Wie GadgetGear.nl een beetje heeft gevolgd, heeft gemerkt dat we vorig jaar zijn gestart met het testen van een nieuw beleggingsproduct van Knab genaamd gemaksbeleggen. Het idee is dat je zonder ervaring en zonder stress en zonder hoge kosten jouw eerste stappen op de beurs zet.

En daar maakten we meteen een soort van spelletje van. In een periode van ongeveer drie maanden proberen zoveel mogelijk rendement te trekken uit een bedrag van €500. Lekker gemakkelijk op basis van voorbeeldportefeuilles. De meest risicovolle leek me persoonlijk de mooiste. Op de lange termijn bleek dat dit de meest succesvolle is. En aangezien ik mijn avontuur startte met geld dat ik prima kon missen, leek me dat echt helemaal prima.

Eerlijk is eerlijk, de stress sloeg al vlot toe. Het gros van mijn aandelen zakten na enkele weken al fors in de min. Het komt wel goed was mijn eerste gedachte... maar nog een week later bedacht ik me dat ik maar drie maanden had om een leuk rendement neer te zetten. Eruit dus met alles dat in het rood stond en over op iets stabiels. Ahold werd het aandeel van mijn keuze.

De eerste weken ging dat echt prima, maar toch ontstonden er na enkele weken rode cijfers. Tijd dus om wat huiswerk te doen en te kijken welke Nederlandse aandelen wel presteerden en op basis van historische data in deze periode groene cijfers laten zien. Het werd al snel een mixje van Aegon, DSM en Altice. Een mixje die ik de rest van de periode heb laten staan. Een mixje waarbij met name Altice bijzonder goed heeft gepresteerd. Het resultaat? In drie maanden heb ik op €500 een rente van €24 overgehouden. Bedenk je wel, ik heb ook de verliezen op de aandelen weggespeeld. Zou ik meteen voor deze mix gekozen hebben, zou ik waarschijnlijk nog een stuk hoger geëindigd zijn.

Nu scheelt het ook dat ik in deze periode geen kosten voor de bankrekening hoefde te betalen. Gezien ik de rekening voor niets anders dan alleen het gemaksbeleggen gebruikte. Normaal kost de rekening €5 per maand. Dit is vergelijkbaar met de kosten van mijn huidige rekening. Met andere woorden, alleen een rekening bij Knab openen om te beleggen maakt het wat lastiger om echt geld over te houden. Breng je al je bankzaken onder, hou je meer van jouw rendement over.

Hoewel het product gemaksbeleggen heet, is de interface eigenlijk het meest lastige om onder controle te krijgen. Veel van de belangrijke navigatie zit onderaan het scherm verstopt achter ronde tabs. Daarmee rukt Knab me totaal uit mijn comfortzone. Als je dit eenmaal snapt is het prima werken met het systeem, maar het kan duidelijker.

Knab Gemaksbeleggen Interface

Conclusie Knab Gemaksbeleggen

Hoe dan ook is het onder de streep zo dat ik in deze periode meer heb verdient aan rente op die €500 dan dat ik na een jaar op een spaarrekening zou overhouden. Ga ik er mee door? Voor nu stop ik even. Gewoon even genieten van mijn winst en nadenken over mijn huidige rekening bij een andere bank. Misschien ga ik wel over op Knab en dan ook zeker weer spelen met gemaksbeleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk en laagdrempelig starten met beleggen
  • Duidelijke overzichten
  • Lage kosten (mits je ook een betaalrekening gebruikt)

THE BAD

  • Onduidelijke interface
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram