Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De innovaties van Beurs Eigen Huis

Beurs Eigen Huis komt eraan. Een typische plek waar veel aannemers een berg aan innovatie laten zien. We hebben een shortlist voor je van innovaties waar wij zeker naar gaan kijken wanneer we volgend weekend op de beurs aanwezig zijn.

Ventilatie

Heb je verlaagde plafonds, dan presenteert Airspot een bijzonder stukje ventilatie. Waarschijnlijk kennen we allemaal de bekende inbouwspotjes voor in plafonds. Airspot combineert deze met een luchtschacht om zo de ventilatie in de woning te verbeteren. Een nette manier om te voorkomen dat het plafond vol ventilatieroosters hangt.

Alles in het plafond

Art of Ceilings presenteert haar verlaagde plafonds in Utrecht. Als het gaat om innovatie gaan ze nog een stapje verder dan inbouwspots met ventilatie. Het materiaal dat ze gebruiken blijkt ook geschikt om speakers in weg te werken. Bovendien zorgt een dergelijke verbouwing ervoor dat je nog eens goed kunt nadenken over de posities van de huidige sfeerverlichting in de woning.

Centrale stofzuigsystemen

Bij GadgetGear.nl zijn we grote fans van snoerloos stofzuigen. Astrovac en Disan gaan nog een flinke stap verder. Via een eigen leidingnet in de woning bouwen ze een centraal stofzuigsysteem. Iedere kamer een eigen slangaansluiting en klaar. Niet heel nieuw, maar nog steeds erg innovatief.

Water zelf ontharden

Hard water, dus water met kalk, is een grote bron van ellende. Het verstopt jouw dure espressomachine en het zorgt ervoor dat je veel schoonmaakwerk hebt in de douche. Bovendien verbruik je veel meer zeep omdat dit eerst aan de kalkdeeltjes hecht. Wat het waterleidingbedrijf niet doet kun je zelf. Ecomatch laat zien hoe je perfect ontkalkt water in huis krijgt. Tijdens onze eigen sessie op de vrijdag geven we nog wat meer tips over de perfecte implementatie van het Ecomatch systeem.

De billen fris en fruitig

Ook de porselein experts van Geberit zijn aanwezig komend weekend. Ze laten de laatste innovaties in de natte ruimte zien. Van een volautomatisch bidet om de billen schoon te spoelen tot handige oriëntatieverlichting onder de toiletpot.

Domotica

Ook qua domotica valt er veel te beleven op de beurs. Een aantal merken, waaronder het Vlaamse Niko, presenteren hun eigen producten. Daarnaast zijn er vele bedrijven die advies bieden om domotica succesvol in huis uit te rollen.

Het Innovatieve Huis op Beurs Eigen Huis

En dan zijn er natuurlijk nog heel veel bedrijven die gewoon innovatief bouwen en verbouwen. Er valt dus heel wat te beleven. Op vrijdag en zondag is GadgetGear.nl ook aanwezig en brengen we ons nieuws vanuit het bloggershome. Schuif gerust aan voor een gratis en onafhankelijke brainstorm over jouw project.

Op vrijdag presenteren we van 14:00 tot 14:20 op het podium de sessie Bouwen of verbouwen… innoveren vanaf de start. Daarbij leggen we de nadruk op hoe je de basis legt voor innovaties in jouw project. Daarnaast kijken we kort naar domotica en robotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.