Wijn proeven zonder de fles te openen met de Coravin

Wijngadgets blijven boeien. Vooral als ze de kwaliteit van de wijn verbeteren. Of in ieder geval voorkomen dat je te vroeg begint te lurken. De Coravin is daarvoor een hele bijzondere gadget. Deze zorgt ervoor dat je een wijn kunt proeven nog voordat de fles geopend hoeft te worden.

Normaal, wanneer je een fles opent om een wijn te proeven, breng je meteen de oxidatie op gang. Een te vroeg geopende fles moet dus gewoon op en kan niet al te lang meer wachten. Zonde. Zeker wanneer het een wat duurdere fles betreft.

De Coravin prikt met een holle naald door de kurk van de fles. Wanneer je met de Coravin een beetje wijn uit de fles gaat tappen, pompt deze argon gas in de fles. Argon is zwaarder dan zuurstof waardoor de zuurstof en wijn elkaar niet raken. Heb je de fles te vroeg geopend, kun je deze gewoon nog een paar jaartjes wegzetten.

Beschikbaarheid

De Coravin is binnenkort verkrijgbaar voor €199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram