Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De smaak van: Jacob’s Creek Moscato wijnen

Valentijnsdag komt eraan en dat is hét moment aan het begin van het jaar om je weer eens lekker thuis uit te sloven om zo de liefde naar die ene ware nog eens te bevestigen. Een mooi moment voor een wijntip, want onlangs mochten we los op de nieuwe Moscato wijnen van Jacob’s Creek.

Jacob’s Creek Moscato

Bij een Moscato moet ik doorgaans meteen denken aan een zware dessertwijn. De witte Moscato van Jacob’s Creek bevat weliswaar de fruitige smaak van de muskaat druif, maar is toch heerlijk fris gebleven. Ook smaaktonen van ander zomerfruit komen voorbij, maar overheersen niet. Voor de fan van de muskaat druif is dit een prachtige wijn.

Jacob’s Creek Moscato Rosé

De Rosé versie komt op mij wat zoeter over, maar weet wel haar frisheid te bewaren. Mijn tong zegt dat de link tussen de Rosé en de witte variant klankhelder is, al proef ik ook een perzikachtige toon in deze wijn.

Culinaire tip

Deze twee wijnen zijn heerlijk fris en kunnen daarmee prima een klein brandje blussen. Mijn tip is dan ook om een wat pittiger maaltijd in elkaar te zetten. Kies daarbij niet zozeer voor de scherpte van de rode peper, maar van de reguliere peperkorrel. Of ga iets exotischer met de lange peper. De kruidige smaak van deze peper vult de muskaatdruif heerlijk aan. Maak hier een mooie saus van voor over een prachtige vis en die Valentijn komt wel goed.

De Jacob’s Creek Moscato wijnen bevatten 8% alcohol en zijn alleen bij Albert Heijn te vinden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.