IFA: Osram’s Lightify bereidt zich voor op de strijd met Hue

Voor Hue is er tot nu toe altijd maar één alternatief geweest. Lightify van het Duitse Osram. Zelfs in het eigen Duitsland weet Osram niet marktleider te worden. Philips was de eerste en heeft met die voorsprong een duidelijke monopoliepositie ingenomen. Met nieuwe toevoegingen doet Osram nu haar best toch een verschil te gaan maken.

En eigenlijk mogen we Osram niet eens meer noemen. Voor de IFA heeft Osram haar LED divisie afgesplitst (zoiets heeft Philips ook al eens gedaan). De nieuwe divisie gaat verder onder de naam Ledvance. Tijdens de IFA introduceerde Ledvance vooral een assortiment producten dan Philips nog niet in haar assortiment heeft. Verlichting voor in de tuin.

osram-ledvance-lightify-outdoor-led

De belangrijkste introductie is die van de Garden Spots. Een draad met daaraan 9 sfeerlampjes. Allen IP66 water- en stofdicht. De kabel is te verlengen met uitbreidingssetjes van 3 lampen. Uiteraard zijn de lampjes full color. Daarnaast liet Ledvance nog prikpaaltjes en lichtslangen in een tuinsetting zien. Wellicht een voorbode van wat nog komen gaat. Hoe dan ook, Ledvance betreedt nu een terrein waar Philips en andere concurrenten nog achterblijven. We houden de ontwikkelingen zeker in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events