IFA: Hands-on met de bijzondere Razer Ornata

Razer’s toetsenborden staan qua prestaties als superieur bekend, maar ze hebben ook een probleem. Traditioneel zijn ze wat luidruchtig. Met de Ornata introduceert Razer haar eerste mecha-membrane toetsenbord waar een wel heel bijzonder knopje voor wordt gebruikt. Dat presteert en toch relatief stil is.

Het geheim zit hem in de rubberen dome toetsen van de Mecha Membrane. Deze drukken op een soort van siliconen dop en worden hierin geleid door een railtje. Hierdoor tikken de toetsen iedere keer op precies dezelfde plek. In tegenstelling tot het gebruik van verende mechanismen, kan Razer veel beter bepalen waar de toetsen omlaag komen en zorgen dat het siliconen rubber sterk is waar het sterk moet zijn en veerkrachtig op alle andere plekken.

razer-ornata-chroma-led

Door deze nieuwe opbouw lijkt het ook meer alsof de toetsen boven het toetsenbord zweven terwijl ze toch stevig op hun plaats blijven. Dit heeft ook impact op de Razer Chroma verlichting in de Ornata. deze vloeit meer onder de knoppen door dan dat je de harde afscheidingen van traditionele Chroma verlichting hebt.

Een speciaal polskussen maakt de beleving af. Dit kussen wordt magnetisch aan het toetsenbord bevestigd. Wat mij daarbij opviel was dat het echt enorm zacht aanvoelt. Erg plezierig.

razer-oranata-chroma-hands-on

Beschikbaarheid

De Razer Ornata Chroma is nu te koop voor €109,99. Er is ook een Razer Ornata met alleen groene verlichting voor €89,99.

2 reacties

  1. Alsjeblieft waar kan ik de razer ornata chroma kopen? Ik zit al een paar weken te kijken maar nergens is ie te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events