Het gros van de bluetooth speakers die we tegenkomen bevatten één, maximaal twee speakerdrivers en een passieve radiator. Met de iRoar Go pakt Creative het anders aan. Deze bluetooth speaker wordt voorzien van drie individuele speakerdrivers om zijn geluid te presenteren en twee passieve radiators. En dan is hij ook nog eens waterdicht.

De speakeropstelling bestaat uit twee 1,5 inch tweeters die de hoge tonen in stereo moeten weergeven. Een neodymium subwoofer is verantwoordelijk voor de lage tonen. Doordat het menselijk ook nauwelijks in staat is om de richting van lage tonen te bepalen, is één voldoende. De radiators zitten aan de zijkant en moeten hierdoor het stereobereik van de Creative iRoar Go flink vergroten. De speakerdrivers worden aangestuurd door twee versterkers. Één versterker richt zich op de lage- en middentonen. De tweede enkel op de hoge tonen. Met de bijbehorende app is het geluid verder naar wens in te stellen.

creative-iroar-go-drivers

Door dit enorme aantal speakerdrivers en de plaatsing in de iRoar Go is het klankbeeld een te passen door de speaker slim te plaatsen. Plaatje hem met de kont tegen de muur, krijg je een enorm strak stereogeluid. Plaats je hem verder van de muur af, wordt het geluid ruimtelijk. Plaats je de iRoar Go op haar zij, is het geluid extreem gericht.

De Creatie iRoar Go is IPX6 waterdicht. Dit wil zeggen dat hij met een straal van 100 liter per minuut bespoten kan worden zonder dat deze water naar binnen laat. Ongeacht de hoek waarin deze wordt bespoten. Je kunt er dus mee in de regen gaan staan, of onder de douche. Maar je mag de iRoar Go niet mee in bad nemen.

Beschikbaarheid

De Creative iRoar Go is nu verkrijgbaar voor €199,99.

2 REACTIES

    • Creative start dit jaar voor het eerst weer met distributie in de Benelux. Het kan dus even duren voor de bol.commetjes deze producten op voorraad hebben. In Duitsland is Creative best groot. Amazon.de, Conrad.nl etc kunnen er doorgaans wel aan komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.