IFA: AR bril Universe2Go laat het planetarium zien

Waar ligt Mars en waar is het sterrenbeeld van de grote beer? Vragen die normaal lastig uit te leggen zijn. De Universe2Go maakt een eind aan dit soort lastige vragen. Deze augmented reality bril legt letterlijk de lijnen over de stippen in de lucht waardoor kinderen en volwassenen snel zien waar ze naar kijken.

De Universe2Go is een zogenaamde AR of Augmented Reality bril. De bril projecteert de data over de sterren en sterrenbeelden over het live zicht van het menselijk oog heen. Op basis van GPS coördinaten, een kompas en waterpassensoren in jouw smartphone weet de bril exact waar je staat ten opzichte van de sterren en wat de houding van de bril is. Zelfs bij daglicht kunnen de sterren boven jouw hoofd op deze manier zichtbaar worden gemaakt.

omegon-universe2go

Om de Universe2Go betaalbaar te houden, werkt de bril vergelijkbaar met passieve VR brillen. Je stopt jouw smartphone in de bril. De smartphone projecteert zijn scherm over de sterren heen met behulp van een prisma. Natuurlijk is er ondersteuning voor de iPhone, maar verder is het bedrijf nog onderzoek aan het plegen. Bij alle toestellen zitten de displays op een andere plek ten opzichte van de rand. En je wilt niet dat de lijnen naast de sterren worden getrokken.

De Universe2Go is ontwikkeld door Omegon. Omegon is een bedrijf gespecialiseerd in onder anderen hobby astronomie. Het bedrijf beschikt dus over de nodige kennis om de kwaliteit van de data in dit soort apparaten te valideren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram