Arjan Olsder
Arjan Olsder

CCROV de eerste niet-militaire drone voor onderwater (die filmt in 4K!)

Er waren al drones waarmee het leger onder water kan varen. Er waren al drones die op het water kunnen varen en drones die op het water kunnen landen. De CCROV is de eerste 4K drone waarmee de wereld onderwater vastgelegd kan worden.

De groen-zwarte doos die de CCROV moet voorstellen is een geavanceerd stukje hardware. Zes propellers zorgen ervoor dat de drone onderwater alle kanten op kan bewegen. Bovendien zorgt de rechthoekige vorm er voor dat er minder kans is dat hij ergens aan vast blijft zitten.

In de CCROV zit een 4K camera om alle actie vast te leggen. Dit is een Sony IMX 206 1/2.3 en daarmee lekker lichtgevoelig. Deze beeldsensor schiet foto’s op 16 megapixel en filmt in 4K met 25 frames per seconde. Gooi je de resolutie omlaag naar 720p, film je zelfs op 120 frames per seconde.

De CCROV is niet geheel draadloos. De accu blijft aan de oppervlakte en een kabel van 20 tot 100 meter voorziet de CCROV van de stroom die nodig is. Een voordeel is dat de drone nooit verder weg kan dan de kabel lang is. Bij problemen is hij dus goed terug te vinden. Bovendien is de CCROV geschikt voor een diepte van maximaal 100 meter, dus de kabel voorkomt ook dat de drone implodeert onder de enorme druk van het water.

Beschikbaarheid

De CCORV staat nu op IndieGoG0. Vanaf $1.599 doe je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.