Drones zijn hot, zeker bij defensie en al helemaal in de VS. Onderzoeksinstituut DARPA (die ooit het internet hebben bedacht) heeft namelijk jarenlang in alle stilte aan project Hydra gewerkt. Een project waarbij DARPA een onbemande onderzeeër ontwikkelde die zelfstandig drones af kan vuren.

De naam Hydra komt uit de Griekse mythologie waar Hydra een monster is dat in hoog tempo slangenhoofden uit zijn lichaam kon laten groeien. Een duidelijke inspiratiebron voor het DARPA project.

De onderzeeër kan niet alleen zelf onderwaterdrones uitzetten, maar ook vliegende drones moeten vanaf dit moederschip kunnen worden gelanceerd om zo een volledig observatie/oorlogsplatform te bieden. DARPA kan zo missies uitvoeren zonder dat ook maar één soldaat zijn of haar leven hoeft te wagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.