Parrot lanceert de Disco

Parrot liet vorig jaar al beelden zien van haar eerste drone in vliegtuigvorm. Gisteren werd de Parrot Disco eindelijk echt gelanceerd. Met deze nieuwe drone richt Parrot zich opnieuw op de markt van de prosumers en professionele dronevliegers.

In tegenstelling tot de quadcopters waar we Parrot van kennen, kan de Parrot Disco niet op een vaste plek in de lucht vliegen. De filosofie over gemakkelijk vliegen heeft de Disco wel overgenomen. Net als de AR.Drone en Bebop modellen kan deze automatisch opstijgen en landen. Je hoeft dus geen beoefende modelbouwvlieger te zijn om met de Disco het luchtruim in te gaan.

Parrot-Cockpitglasses

Met de Parrot Disco ontwikkelde Parrot ook de Parrot Cockpitglasses. Een soort VR bril waarmee je live door de camera op de neus van de Disco kijkt. Met andere woorden, First Person View. De camera op de neus filmt met een Full HD resolutie.

De Parrot Disco is ge besturen met de Parrot Skycontroller 2 controller, maar ook met traditionele RF afstandsbedieningen. In dat laatste geval moet je wel een optionele module kopen.

Parrot-Skycontroller-2

Beschikbaarheid

De Parrot Disco gaat €1.299 kosten in combinatie met de Cockpitglasses en de Skycontroller 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events