Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: 45 minuten vliegen en filmen met de Parrot Disco

Het is nogal een opvallende naam voor een nieuwe drone. Zeker omdat de Disco drone geen grote speakers of opvallende feestverlichting achter zich aan sleept. Het is een nieuwe drone met een indrukwekkende vliegtijd van 45 minuten.

De vliegtijd van de Parrot Disco is niet het enige dat bijzonder is aan de drone. Het is namelijk de tweede Parrot drone die niet tot de categorie helikopters, maar vliegtuigen behoort. De drone is dan ook vooral gemaakt om te zweven op zijn grote vleugels. Hier komt de enorme conditie vandaan. Daar staat tegenover dat de Parrot Disco niet stil kan hangen in de lucht.

Om de Parrot Disco ergonomisch te maken is de camera geïntegreerd in de neus. Aandrijving komt van een propeller aan de achterkant. Het lanceren van de drone vraagt niet meer dan dat je de drone als een papieren vliegtuigje in de lucht gooit. Hierna zal hij zelf de bediening overnemen en klimmen naar een bepaalde hoogte. Dit geeft jou de tijd om de bediening rustig over te nemen en de verdere vlucht te bepalen.

Voor de bediening van de drone krijg je bij Parrot verschillende mogelijkheden. Het kan met de app, maar ook met de Parrot Skycontroller of een gewone RC controller. Net wat de voorkeur heeft. Beelden van de camera kunnen naar jouw smartphone worden gestreamd. In combinatie met een Google Cardboard of andere VR viewer heb je dan live beeld vanuit de wolken.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid en prijs zijn nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.