Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Google in zee met geneesmiddelenfabrikant GSK (GlaxoSmithKline)

Vorige maant wisten we al te melden dat Apple en GlaxoSmithKline een samenwerking zijn aangegaan. Farmaceut GlaxoSmithKline gaat via HealthKit onderzoek naar reuma doen onder iOS gebruikers. Ook Google lijkt nu een samenwerking met GSK te zijn gestart.

Om precies te zijn gaat het om het bedrijf Verily dat voorheen Google Life Sciences heette. Het bedrijf valt net als Google onder moederbedrijf Alphabet. Samen met GlaxoSmithKline gaat Verily het bedrijf Galvani Bioelectrics oprichten en onderzoek doen naar medische implantaten. Het idee is dat de twee bio-elektrische medicatie kunnen ontwikkelen.

Het idee achter bio-elektrische medicatie is best interessant. Waar we nu pillen gebruiken om Chronische ziekten te bestrijden, zouden we ook gewoon stroompjes kunnen gebruiken. Deze zouden minder bijwerkingen kunnen hebben dan de chemicaliën die we nu ons lichaam in moeten pompen om gezond te blijven.

De joint venture die de twee opzetten komt voor 55% in handen van GlaxoSmithKline. Dat bedrijf heeft daarmee de meerderheid in bezig en daarmee de meeste invloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.