Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Ford’s nieuwste autosleutel blijkt sterk en slim

Als we Ford mogen geloven kan de nieuwe generatie autosleutels niet meer stuk. Wat daar voor nodig is? Meer dan alleen hard plastic. Ford heeft de technieken van nu toegepast om de sleutel beter aan te passen op de gebruiker.

De missie voor Ford was duidelijk. De nieuwe autosleutel moest betrouwbaarder zijn dan de apparaten die we dagelijks gebruiken zoals smartphones en tablets. Dit resulteert in een behuizing die waterdicht is, zelfs bij onderdompeling. De behuizing is ook schokbestendig en overleeft een val op beton (hoe hoog is niet bekendgemaakt).

Wat de sleutel echt bijzonder maakt is de aanwezigheid van een interne, oplaadbare accu. Geen gezeur meer met het kopen van vage batterijen om de auto te ontgrendelen. Wanneer de sleutel in het contact zit, wordt deze meteen weer opgeladen.

Beschikbaarheid

Ford start de uitlevering van de nieuwe sleutels bij de nieuwe Ford Transit (custom) bedrijfswagens. Die zijn voorzien van een contactslot dat de sleutels kan opladen.

2 reacties

  1. Wij hebben zon bus omgebouwd naar camper nu rijden we er dus niet zo veel mee kunje deze sleutel dan ook nog anders opladen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.