Gamescom: Roccat introduceert gaming keyboard de Skeltr

Roccat toonde de Skeltr al eerder op Gamescom 2014, het nieuwe gaming toetsenbord waarbij het gebruik van een ‘second screen’ centraal stond. Een jaar later bleek de Skeltr te zijn geschrapt en terug gestuurd naar de tekentafel. Een aangename verassing dat we dit jaar voor de tweede maal kennis mochten maken met de vernieuwde Skeltr.

Twee jaar terug wist Roccat mij al erg enthousiast te krijgen met zijn Skeltr, een nieuw gaming toetsenbord waarbij interactie met je smartphone centraal stond. Aan dat idee is niet erg veel veranderd, en eigenlijk lijkt het toetsenbord precies op wat wij toen ook zagen. Wat er wel is veranderd, de manier hoe je jouw telefoon op het toetsenbord vast zet. Bij het eerste prototype van de Skeltr kon je de smartphone in een klem zetten, Roccat heeft nu simpelweg een gootje in het toetsenbord gemaakt. Dat klinkt als een simpele oplossing maar werkt in de praktijk vele male beter. Je kan namelijk elke smartphone of tablet in deze goot plaatsen zodat deze rechtop blijft staan.

Interactie

In de demo die wij kregen van Tom van Roccat liet hij ons zien hoe simpel het was om een mobiel device te koppelen aan de Skeltr. De besturing van de smartphone of tablet en de computer is met één klik op de knop te wisselen. Zo kan je het toetsenbord gebruiken om Whatsapp en Faceboek berichten te typen, en switch je met een druk op de knop terug naar de computer. Om echter een telefoongesprek via de computer te laten verlopen komt er alsnog een extra kabel te pas, welke wordt bijgeleverd door Roccat. Zo kan je ook telefoongesprekken opnemen via het Skeltr toetsenbord, en telefoneren via een headset.

Bijzondere keus

Roccat heeft de bijzondere keuze gemaakt om de smartphone zowel met Bluetooth als met een audio kabel aan te sluiten. Deze vereiste voor het houden van telefoongesprekken, terwijl jouw smartphone via Bluetooth al met de Roccat Skeltr is verbonden lijkt wat dubbelop. De keuze is echter wel met een reden gemaakt. Zo zou er in het toetsenbord gebruik moeten worden gemaakt van een betere en dus duurdere Bluetooth ontvanger en zouden er daarnaast nog veel ontwikkelkosten bovenop komen. Dat zou de prijs voor de consument automatisch verhogen, om wat voor kosten het hier ging is ons niet bekend. Daarnaast zou het gebruik van een audio-kabel de kwaliteit van gesprekken ten goede moeten komen. Toch heb ik nooit eerder problemen gehad met bluetooth oplossingen zoals bij wireless headsets.

Roccat Skeltr app

De Roccat Skeltr krijgt een app, volledig gericht op het gebruik met dit nieuwe gaming toetsenbord. Twee jaar terug presenteerde Roccat zijn Skeltr nog met een applicatie welke meer weg had van Roccat Grid, de universele app van Roccat die momenteel ook nog gewoon te downloaden is. Zo heb je verschillende profielen en instellingen binnen de app die aansluiten op het gebruik van de Roccat Skeltr. Uiteraard kijken wij uitgebreid naar de app wanneer wij een exemplaar van de Skeltr ontvangen en de app kunnen downloaden.

Beschikbaarheid

Vanaf 1 september is de Roccat Skeltr te koop voor een adviesprijs van €150,-. Op dezelfde dag zal de app voor het gaming toetsenbord ook beschikbaar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jack Spoor

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram