GadgetGear.nl

De smaak van: Nespresso Envivo Lungo

Onlangs introduceerde Nespresso een nieuwe grand-cru (ofwel: cupje). De Envivo Lungo is een nieuwe Lungo die zich richt op iedereen die de dag graag start met een grote kop koffie.

De Envivo Lungo is letterlijk een kickstarter voor de ochtend. Met een intensiteit van 9 bevat deze melange een hogere hoeveelheid cafeïne. Nespresso heeft er naar verhouding dan ook veel meer robusta koffiebonen aan toegevoegd.

Envivo-Lungo-Sfeerbeeld

Qua smaak proef ik bij een pure lungo bereiding toch vooral de smaaktonen van peperkoek. Wanneer ik een melkbereiding maak, komt de smaak van karamel meer naar voren.

Wat me vooral bevalt is dan lungo’s normaal wat zwakjes zijn. De verhouding tussen de gemalen bonen en het toegevoegde water is immers groter dan bij de gemiddelde espresso. De Envivo vormt daarop een mooie uitzondering. Een lungo die menig espressoliefhebber toch zal waarderen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten