KPN’s LoRa (IoT) netwerk landelijk dekkend

Afgelopen jaar kwam het LoRa netwerk van KPN voor het eerst echt in het nieuws. KPN had grootse plannen om een landelijk dekkend netwerk op basis van deze technologie op te zetten. Sinds afgelopen week is de KPN landelijk dekkend.

LoRa is een netwerktechnologie waarmee internet of things apparaten kunnen communiceren zonder al teveel energie te gebruiken. De technologie kan op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld voor de communicatie met een alarmsysteem dat je op een plezierjacht in een haven aan de andere kant van het land hebt liggen. Of een overstromingsmelder in de kelder van jouw vakantiehuisje. Voorheen zou je daarvoor een (draadloze) internetverbinding moeten aanleggen. Dit is nu niet meer mogelijk.

Om het netwerk op te bouwen heeft KPN ongeveer duizend mobiele zendmasten uitgebreid met LoRa zenders. De komende tijd zet KPN de uitrol door om het netwerk te verdichten. Daardoor zou het ook mogelijk worden om locatiediensten aan het netwerk toe te voegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.