Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google werkt aan eigen ‘Nexus’ smartwatches

Het duurde enkele jaren voor Google met haar eigen Nexus smartphones kwam. Ook met de tablets liet Google de markt even aanklooien voor eigen ‘Nexus’ tablets eruit te knallen en nu lijkt Google eindelijk aan eigen ‘Nexus’ smartwatches te werken.

Ik zeg ‘Nexus’ omdat Google de laatste tijd de neiging heeft wat af te wijken van de Nexus naam terwijl het idee van haar hardware hetzelfde is. Zo vormde de Pixel C de basis van hoe Google de meest recente Android ervaring op tablets zou willen zien. Het zou dus goed kunnen dat Google mt een compleet andere serienaam voor haar smartwatches komt. Smartwatches waarbij het echt zal gaan om de pure Android Wear ervaring. Dus zonder apps van anderen erop.

De smartwatches zullen naar verwachting meteen worden uitgerust met Android Wear 2.0. Deze tweede generatie van het mobiele besturingssysteem bevat onder anderen ondersteuning voor een eigen 4G LTE verbinding. Daarmee worden de horloges autonoom. Bovendien gaat het gerucht dat Google niet langer alleen een knop op de nieuwe horloges zal plaatsen. Een kroon, zoals we die kennen van de Apple Watch, geeft meer mogelijkheden om de smartwatches te bedienen. Daarnaast komt er mogelijk ondersteuning voor meerdere knoppen zoals op de Pebble smartwatches.

In totaal zou Google aan twee modellen werken. De Swodfish en de Angelfish. Er zou spraken zijn van een 42mm en 43,5mm display. De Angelfish zou het topmodel uit de serie moeten worden. Ook dit gerucht zou best eens waar kunnen zijn. De vorige generatie Nexus smartphones kenden immers ook twee modellen met twee prijspunten. Verder verwachten we speciale Nexus wijzerplaten. Immers levert Google met haar Nexus toestellen ook speciale achtergronden mee.

P.s. de afbeelding bij dit bericht bevat de smartwatches van LG. Er is nog geen beeld van wat Google aan het maken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.