Het grote probleem voor 3D films is het suffe 3D brilletje. Het zit nooit echt lekker en er zijn veel mensen waarvoor het gewoon niet werkt. Een nieuw stukje technologie kan de populariteit van 3D weer flink vergroten.

3D zonder bril is al langer mogelijk. Denk aan Nintendo’s 3DS. Die beperkt zich echter tot één kijker. De techniek is daarmee niet interessant voor grootschalige inzet. Een alternatieve techniek met meerdere kijkhoeken is er ook, maar daar lever je flink in op de resolutie. Dat laatste willen we natuurlijk niet.

De nieuwe technologie komt uit de VS en Israël. Deze combineert een systeem van lenzen en spiegels om het beeld 3D te maken zonder in te leveren op de resolutie. Nu is het prototype niet veel groter dan een stukje briefpapier, maar er is in ieder geval een eerste stap naar een oplossing gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.