GadgetGear.nl

Brilloos 3D, binnenkort mogelijk in de bioscoop

Het grote probleem voor 3D films is het suffe 3D brilletje. Het zit nooit echt lekker en er zijn veel mensen waarvoor het gewoon niet werkt. Een nieuw stukje technologie kan de populariteit van 3D weer flink vergroten.

3D zonder bril is al langer mogelijk. Denk aan Nintendo’s 3DS. Die beperkt zich echter tot één kijker. De techniek is daarmee niet interessant voor grootschalige inzet. Een alternatieve techniek met meerdere kijkhoeken is er ook, maar daar lever je flink in op de resolutie. Dat laatste willen we natuurlijk niet.

De nieuwe technologie komt uit de VS en Israël. Deze combineert een systeem van lenzen en spiegels om het beeld 3D te maken zonder in te leveren op de resolutie. Nu is het prototype niet veel groter dan een stukje briefpapier, maar er is in ieder geval een eerste stap naar een oplossing gezet.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten