Brilloos 3D, binnenkort mogelijk in de bioscoop

Het grote probleem voor 3D films is het suffe 3D brilletje. Het zit nooit echt lekker en er zijn veel mensen waarvoor het gewoon niet werkt. Een nieuw stukje technologie kan de populariteit van 3D weer flink vergroten.

3D zonder bril is al langer mogelijk. Denk aan Nintendo's 3DS. Die beperkt zich echter tot één kijker. De techniek is daarmee niet interessant voor grootschalige inzet. Een alternatieve techniek met meerdere kijkhoeken is er ook, maar daar lever je flink in op de resolutie. Dat laatste willen we natuurlijk niet.

De nieuwe technologie komt uit de VS en Israël. Deze combineert een systeem van lenzen en spiegels om het beeld 3D te maken zonder in te leveren op de resolutie. Nu is het prototype niet veel groter dan een stukje briefpapier, maar er is in ieder geval een eerste stap naar een oplossing gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram