VLC experimenteert met Chromecast ondersteuning

Voor het afspelen van allerlei mediabestanden is VLC momenteel één van de populairste players. De open source multimedia speler biedt een enorm brede ondersteuning van bestandsformaten. Nu werkt het team achter VLC ook aan Chromecast ondersteuning.

De ondersteuning voor Chromecast is terug te vinden in de nightly builds van VLC. Let wel, dit zijn experimentele versies van de speler en doorgaans extreem instabiel. Zo ook bij deze versie. Onder de knop output kun je kiezen om het bestand te streamen naar een Chromecast in het netwerk. VLC zal dan alle Chromecast compatible apparaten in het netwerk laten zien. Na jouw selectie gemaakt te hebben, verschijnt de film of serie op het scherm dat je hebt gekozen... als VLC dan nog werkt. Wij hebben het gisteren even getest en zijn er al snel mee gestopt. Het is een leuke feature die er aan zit te komen, maar we kunnen je niet adviseren om de nightly build te installeren. Wacht rustig op de uiteindelijke versie van de software.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram