OnePlus 3, veel Android voor heel weinig

Prijsvechter OnePlus is terug met haar derde generatie flagship smartphones. Afgelopen nacht introduceerde het bedrijf, dat onderdeel is van het grotere Oppo, haar OnePlus 3. De opvolger van de niet al te succesvolle OnePlus 2

Dat de OnePlus 2 tegenviel was wel een beetje te verwachten. OnePlus zette in op de Qualcomm Snapdragon 810 chipset. De chipset die maanden daarvoor al ernstige problemen veroorzaakte in de HTC One M9 en de Sony Xperia Z3+. Gigaset was van plan haar debuut te maken in de smartphonemarkt op basis van de 810 chipset, maar trok ondanks een geweldige persconferentie het hele portfolio terug. Simpelweg omdat het niet mogelijk bleek een goede ervaring te bieden op basis van de chipset.

Met de OnePlus 3 wil OnePlus nu de snelheid van smartphones als de Sony Xperia X en LG G5 voor een veel lagere prijs in de markt gaan zetten. Net als die smartphones, beschikt de OnePlus 3 namelijk over een Qualcomm Snapdragon 820 chipset die tot nog toe geen ernstige problemen lijkt te ondervinden. Daarnaast rust OnePlus de chipset uit met een zeer royale 6GB aan werkgeheugen en een nette 64GB aan interne opslagruimte. Een micro-SD slot ontbreekt.

Voor de OnePlus 3 maakt OnePlus gebruik van een aluminium unibody design waarop de lijnen van de antennes wel zichtbaar zijn. Met een dikte van 7,4mm is hij net iets dikker dan de net aangekondigde Moto Z.

De accu heeft een capaciteit van 3.000mAh en je krijgt een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Het display meet 5,5 inch. Het display heeft een Full HD resolutie en het betreft een AMOLED display.

De payoff (marketingterm) bij de lancering van de OnePlus 3 is ‘Never Settle’. Een optimistische opmerking. Hoewel je een razendsnelle chipset koopt, heb je niet de quad-HD resolutie die vele andere smartphones hebben. Je hebt ook niet de beste cameratechniek waarin andere smartphones uitblinken en er zijn vast nog wel wat andere punten te vinden waarop OnePlus heeft geprobeerd te besparen. Zijn er bepaalde eigenschappen aan een smartphone die voor jou erg belangrijk zijn, is het verstandig om hier goed naar te kijken. Tot zover onze kritische noot ;-).

Beschikbaarheid

De OnePlus 3 is zonder invite te bestellen of te kopen via de OnePlus winkels in New York, Londen, Parijs of Berlijn. Het toestel gaat $399 kosten en dat is flink onder de prijs van de andere flagship toestellen met een 820 chipset.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.