IBM’s Watson geïntegreerd in zelfrijdende bus

Vorig jaar schreven we over de eerste toepassing van IBM’s Watson voor consumenten. De slimme supercomputer van IBM was in staat om op basis van beschikbare ingrediënten zelf recepturen samen te stellen. Nu is er nog een mooie, praktische oplossing voor de supercomputer bedacht.

In Washington rijdt nu een vrolijk busje genaamd Olli. Het is een bus die volledig zelfstandig te weg op kan en mag. Uiteraard is de bus elektrisch aangedreven. De bouw ervan is overgelaten aan Local Motors. Een bedrijf dat onder anderen van plan is om het mogelijk maken auto’s te 3D printen.

De bus, met een capaciteit voor 12 passagiers, staat in verbinding met IBM’s Watson. De passagiers kunnen stembediening gebruiken om de Olli bus opdrachten te geven. Dit mag in gewone taal. Daarnaast kunnen passagiers ook vragen stellen over de bus en de technologie zelf. De Olli zal die gewoon beantwoorden.

Als de Olli succesvol is in Washington, zal het busje ook snel gaan rijgen in Miami en Las Vegas. De bus wordt daar later dit jaar verwacht. Er zijn ook plannen om de Olli op locaties in Europa te laten rijden, maar die zijn nog niet heel concreet.

Fabrikant Local Motors geeft al wel aan te hopen dat de Olli succesvol is. De fabrikant wil bij succes wereldwijd kleine fabrieken openen. Deze fabrieken zouden enorme 3D printers bevatten en in 10 uur een Olli bus kunnen printen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.