Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bijzonder concept, de Le Bistrot du Lion van Peugeot

Echt een gadget is het niet, maar qua design is de nieuwste foodtruck van Peugeot toch wel heel bijzonder. Speciaal voor de Milan Design Week bouwde Peugeot een bus met aanhanger die tot mobiele bistro om te toveren is.

Peugeot en voedsel hebben altijd een nauwe band gehad. In 1810 bezat de familie Peugeot nog een graanmolen die werd omgebouwd tot fabriek voor zaagbladen. Niet al te land daarna volgde de eerste koffiemolen van Peugeot. Dit was in 1840. In 1874 volgde de eerste pepermolen met levenslange garantie op het maalwerk en pas in 1882 volde het eerste vervoersmiddel… een fiets. Met inmiddels 65 miljoen geproduceerde auto’s is dat waar we het Franse merk vooral van kennen en met de Le Bistrot du Lion maakt Peugeot een hele dikke knipoog naar haar gastronomische verleden (al maken ze nog steeds mooie spullen voor in de keuken).

De nieuwe foodtruck heeft niet alleen een link met de gastronomie, maar ook met de Peugeot Music dienst die het bedrijf runt. In de combinatie worden twee flinke torens met speakers vervoerd en er is ruimte voor een DJ om met behulp van de dienst zijn muziek te draaien. De statafels bieden daarnaast ruimte aan 30 gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.