GadgetGear.nl

E3: Dit is de Sony Playstation VR

Wat ooit begon als Project Morpheus werd vannacht gepresenteerd als dé Playstation VR. Daarmee is Sony een sterk offensief richting Microsoft gestart. Microsoft kondigde tijdens de E3 namelijk ook een VR ervaring aan, maar die zal pas volgend jaar in de schappen komen te liggen in de vorm van een compleet nieuwe console.

Sony lijkt met de Playstation VR geen gefaseerde lancering uit te voeren. We weten inmiddels dat de verkoop in zowel de VS als hier in de EU op 13 oktober zal starten. Mogelijk met de optie om vooraf int e schrijven. Daarnaast liet Sony weten dat we dit jaar nog 50 VR games mogen verwachten. Te denken valt aan de nieuwe Batman: Arkham VR (Warner Bros), Resident Evil 7 (Capcom), Farpoint (Impulse Gear) en Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission (EA).

Sony Interactive Entertainment America onthulde ook een sterke line-up van nieuwe, ‘gewone’ games die we op de Playstation 4 mogen verwachten. Days Gone (SIE Bend Studio), Spider-Man (Insomniac Games), LEGO Star Wars: The Force Awakens (TT Games and Warner Bros Interactive Entertainment), God of War (SIE Santa Monica Studio), FINAL FANTASY XV (Square Enix), RESIDENT EVIL 7 biohazard (Capcom Co.) en het opvallende DEATH STRANDING van Kojima Productions. Die laatste titel is bijzonder. Na het geweldige MGS V verliet Hiro Kojima na vele decennia zijn uitgever Konami. Deze nieuwe game bevat The Walking Death acteur Norman Reedus als hoofdrolspeler. Hoewel er niet veel bekend is, is dit zeker een titel waar velen op wachten.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten