Biolite, de smart grid voor op de camping

In steden is men al jaren bezig met de smart grid ofwel, slimme manieren om met energie om te gaan. Zeker sinds we met onze zonnepanelen steeds meer energie lokaal opwekken. Met de Biolite komt hetzelfde principe beschikbaar voor wanneer je gaat camperen.

De Biolite zelf vormt de basis van jouw smart grid. Eigenlijk is dit een powerbank in combinatie met een flinke LED lamp. Daaromheen is een heel ecosysteem van gadgets ontstaan. Zo zijn er zonnepanelen om de Biolite op te laden, maar er zijn ook hanglampen en mobiele lampen beschikbaar.

De Biolite is bedienbaar via een app die via bluetooth met de Biolite verbonden is. Deze app geeft niet alleen inzicht in de accustatus, maar ook accuverbruik. Bijvoorbeeld wanneer je een smartphone via USB aan het opladen bent op de accu van de Biolite. Andersom zie je ook hoeveel zonne-energie je aan het opwekken bent. Eerder ontwikkelde het team achter Biolite al een slimme grill.

Beschikbaarheid

De Biolite staat nu op IndieGoGo. De kleinste set kost $100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events