Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Campingaz 360 Grill, gezellig aan tafel en meer

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • compact
  • mooie vormgeving
  • tafelhouder gastankje
  • snel in gebruik
  • snel te reinigen
  • ook als kookpunt geschikt

THE BAD

Campingaz heeft ruim assortiment kampeerproducten waaronder kooktoestellen en bbqs. Nu is er de 360 tafelgrill. Een kleine handzame grill op de bekende kleine Campingaz gastankjes. Wij mochten er één in de praktijk testen.

Grillen of BBQ-en is natuurlijk gezellig. Maar wat als je steeds moet weglopen naar de grill om te kijken hoe het met het vlees en groenten voor staat? De 360 Grill is gemaakt om op tafel te zetten zoals je met gourmetten doet. De vormgeving is klein en het oppervlak wat de 360 grill in beslag neemt, is beperkt.

Unboxing

Wanneer we de doos uitpakken, valt het op dat alles er netjes en goed afgewerkt uitziet. Letter binnen 5 minuten heb je de grill in elkaar gezet. De slang voor het gasblikje zit ook al aangesloten. Je hebt enkel; nog het juiste blikje nodig voor het click systeem van Campingaz. Wanneer je al eens eerder zo’n blikje hebt aangesloten, weet je hoe gemakkelijk dit gaat. Het blijft ons wel verbazen dat de bajonet sluiting niet een iets steviger klik geeft. Zeker voor gas wil je dat je zeker weet dat het rotsvast verbonden is. Daar blijft een verbeterpuntje. Het gasblikje kan je in een tafelklem aan de tafel bevestigen. Superhandig en veilig.

Gasvlam

De 360 Grill bevat een omkeerbare bakplaat van gegoten aluminium met antiaanbaklaag. De 2400W brander, met 360 graden vlamverdeling, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de gehele grill. Verder heeft de brander een ingebouwde pansteun, zodat er op verschillende manieren op gekookt kan worden.

Wanneer je de 360 gril in gebruik neemt zal je bijna vergeten om water in de vangschaal te doen. Wanneer je dit doet, zal het vet van de grill in het water lopen en kan je de grill ook razendsnel na afloop reinigen. We hebben een aantal stukken vlees, vis en groenten met de 360 Grill klaar gemaakt. Met de gasregelaar heb je goede controle over de snelheid en garing. Wanneer je de grillplaat weghaalt, heb dus een gewone gaspit. Hier hebben we eenmaal op gekookt en dat werkt prima. Niets bijzonders zou je zeggen, maar toch handig dat dit ook kan. Zo is de 360 Grill een veelzijdige fraai kleine gas-bbq voor op de camping of gezellig thuis.

Design

De 360 Grill is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, waarvan er twee werken op een CV 470 Plus gas cartouche (CV Anthracite & CV Copper) en een exemplaar (Iron Grey) werkend op een Campingaz cilinder, via een drukregelaar. Verder bevat het kooktoestel een beschermende deksel voor wanneer deze niet in gebruik is. Alles wordt met een draagtas geleverd. Dat maakt de 360 grill draagbaar en daarmee niet alleen perfect voor een gezellig samenzijn op het balkon of tuinterras, maar ook voor kamperen.

Conclusie

De Campingaz 360 Grill is een solide, kleine en fraai afgewerkte tafel bbq/gril. Snel op te zetten en na afloop snel te reinigen en handig op te bergen. Als kleine tafelgrill een geslaagd product wat bij menigeen in de camper of vouwwagen een vaste plek verdient.

Noot: Op bol.com hebben we deze grill al voor 130 euro gespot. Filmpjes van unboxen en gebruik volgen zsm

Campingkooktoestel - Campingaz 360 Grill CV Camping kooktoestel - 1-pits - 2400 Watt kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.