Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe camping gasstel met 4 sterren.

The Good
  • Enorm mooi ontwerp
  • Mooi materiaalgebruik
  • Erg goede grillplaten
The Bad
  • Tas blijft niet staan
  • Afwerking in de fabriek laat te wensen over

Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe camping gasstel kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Wil je op de camping kunnen koken en grillen op één systeem? Kijk niet verder, want we hebben de ultieme kit gevonden. En dat hij geen 5 sterren krijgt zit hem in de details. Maar wat is dit een fijn ding!

Unboxing

Cadac levert de Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe met een gladde en een geribbelde grillplaat. De twee passen perfect in elkaar om ruimte te sparen. Slim. Daarnaast zijn er steunen voor pannen aanwezig. Voor de gasslang zijn zowel een schroefverbinding als een steekverbinding mogelijk. Om de gasslang op dit gasstel te steken, krijg je een verloop meegeleverd. Deze zit met een tie-rip onder het gasstel gemonteerd en dat moet je maar net door hebben. Een gasslang zit er niet standaard bij. Cadac hoopt zo een paar extra euro’s te verdienen, maar we weten dat de verkoper van de plaatselijke kampeerzaak je toch de drukregelaar met de grootste marge zal aanpraten. Jammer. Mijn tip, neem er meteen één die je kunt schroeven. Is wel zo handig. Een opbergtas maakt de set af.

We hebben de #Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe getest. De ultieme hybride tussen een #gasstel en #grill #bbq voor op de #camping. Ons oordeel? Bijna perfect! Bijna…

Geplaatst door Justforkoks op Dinsdag 16 april 2019

Design

Qua design ziet de Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe er heel serieus uit. Mooi gebruik van kleuren en materialen. Mooie afgeronde hoeken. Wat een gemiste kans is, is om de voorkant zo te maken dat bij gemakkelijk op zijn kant blijft staan. Ook in de tas merken we dit probleem. Hij blijft niet staan en dat is jammer.

Qua veiligheid lijkt ook alles top. Natuurlijk zijn de pitjes heet, maar de rest van de Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe warmt nauwelijks op. De gasleidingen zitten ook goed vast. De klep doet natuurlijk ook nog haar best de wind bij de vlammen vandaan te houden. Prima zo.

Tijdens het eerste gebruik zagen we wel zwart materiaal onder het plaatwerk vandaan komen. Even waren we bank dat het een soort isolatie was die was gaan loslaten. Nee, het betrof beschermfolie. Die zit vanuit de fabriek op de metalen plaat om deze tijdens het stansproces te beschermen. In plaats van dat die folie van de plaat wordt getrokken voor het monteren, doen ze dit in de fabriek pas nadat de plaat is vastgeschroefd. En daar maken ze het zichzelf lastig. Want dan moet je echt gaan plukken. En daar hebben de fabriekswerkers kennelijk een hekel aan. Dus dat mag je als gebruiker zelf gaan doen… jammer!

Gastank

Qua gastank kun je meerdere kanten op met Cadac. Je kunt een grote gastank gebruiken zoals de BeneGas Light tanks, je kunt stalen tanks gebruiken, maar ook een speciale booster slang van Cadac. Met die booster kun je twee wegwerpflesjes van Cadac aan het gasstel hangen. Het verbruik is erg laag en met twee tankjes hou je een hoop ruimte over. Ideaal als je geen ruimte hebt om een grote gastank mee te nemen.

Gebruik en schoonmaak

Qua gebruik is de Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe ook een erg fijn apparaat. Zowel om te grillen als om op te koken. Bij de grilplaten valt vooral het schoonmaakgemak op. Hier is een erg goede antiaanbaklaag aanwezig Aangebakken vuil komt erg gemakkelijk los van de plaat. Dus schoonmaken is geen enkel probleem. Bedenk je wel dat je geen schuursponsje moet gebruiken. Vastzittende stukjes stoot je het best los met een plastic spatel. Ook tijdens het grillen.

Bij het grillen worden de platen voldoende heet om stukken tot 3CM dik goed te verhitten. Kijk wel uit met spiesjes. Wanneer de stukjes vlees geen contact maken met de plaat, worden ze veel moeilijker gaat. Eigenlijk zou ik je gewoon niet aanraden om spiesen op deze grill te leggen. Verder maakt het eigenlijk niet zo uit.

Conclusie: Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe

De meegeleverde tas kan dus echt beter. Het is bloed irritant dat je die niet neer kunt zetten zonder dat deze omvalt. En het is buitengewoon stom dat ze in de fabriek folieresten laten zitten op plekken waar deze lastig te verwijderen zijn. Maar dat zijn dan ook de enige fouten die Cadac met de Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe maakt. Heb je dit campingstal in gebruik, dan ervaar je luxe en comfort. Wij hebben nog niets beters in handen gehad.

Cadac 2 Cook 2 Pro Deluxe camping gasstel kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.