Automatiseer jouw moestuintje met de Farmbot

Vorig jaar schreven we over het automatiseren van de besproeiing in de tuin. Handig in de zomerdagen omdat je nooit hoeft op te letten of jouw plantjes de hete zomerzon overleven. Het open source project achter de Farmbot gaat een stuk verder.

De Farmbot is een soort CNC machine die je over jouw moestuin heen bouwt. Via de app geef je aan welke groenen en planten op een bepaalde plek moeten groeien en de Farmbot regelt de rest. Van bewatering tot aan het verpotten en het verwijderen van onkruid.

Hoewel je de Farmbot kunt bestellen, kun je er ook voor kiezen er zelf één te bouwen. De Farmbot werkt namelijk op basis van een RaspBerry Pi 3. De plastic onderdelen kunnen allemaal met reguliere 3D printers geprint worden en de platte metalen delen kunnen met iedere CNC draaibank, pers of waterjet worden uitgesneden. Hierdoor kun je ook zelf bepalen hoe groot de Farmbot wordt om jouw tuin bij te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.