GadgetGear.nl

Automatiseer jouw moestuintje met de Farmbot

Vorig jaar schreven we over het automatiseren van de besproeiing in de tuin. Handig in de zomerdagen omdat je nooit hoeft op te letten of jouw plantjes de hete zomerzon overleven. Het open source project achter de Farmbot gaat een stuk verder.

De Farmbot is een soort CNC machine die je over jouw moestuin heen bouwt. Via de app geef je aan welke groenen en planten op een bepaalde plek moeten groeien en de Farmbot regelt de rest. Van bewatering tot aan het verpotten en het verwijderen van onkruid.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Hoewel je de Farmbot kunt bestellen, kun je er ook voor kiezen er zelf één te bouwen. De Farmbot werkt namelijk op basis van een RaspBerry Pi 3. De plastic onderdelen kunnen allemaal met reguliere 3D printers geprint worden en de platte metalen delen kunnen met iedere CNC draaibank, pers of waterjet worden uitgesneden. Hierdoor kun je ook zelf bepalen hoe groot de Farmbot wordt om jouw tuin bij te houden.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten