In de wereld van de apps zijn advertenties al jaren één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor ontwikkelaars. In de wereld van de smartphones was het lang de koppelverkoop tussen smartphone en abonnement. Amazon combineert de verkoop van smartphones met de verkoop van advertenties.

Hoewel er technisch een paar interessante snufjes in zaten, is Amazon’s Fire Phone hopeloos geflopt. Amazon lijkt het niet nog een keer met eigen hardware te gaan proberen. In plaats daarvan wordt het mogelijk om onbekende en bekende smartphones met enorme kortingen te kopen. Kortingen tot wel 50%.

In ruil hiervoor moet je wel jouw privacy opgeven. Daarnaast geef je Amazon het recht om overal, dus ook op jouw lockscreen, advertenties te plaatsen. Advertenties die uiteraard op jou zijn gericht. Uiteraard zit Amazon’s eigen distributiesysteem hierachter waardoor interessante producten direct kunnen worden gekocht. Het maakt daarbij niet uit of het Kindle ebooks zijn, apps of echte goederen.

Amazon verkoopt de toestellen alleen in de VS en alleen aan leden van het Amazon Prime programma dat $99 per jaar kost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.