Amazon heeft nu eindelijk haar eerste Android smartphone gelanceerd. Na de Kindle Fire en de Fire TV, is er dan eindelijk de Fire Phone. Net zoals de andere apparaten gaat het om een compleet aangepaste versie van Android.

De Fire Phone is bovendien door de mogelijkheid van de smartphone om jouw ogen te tracken. Hierdoor kan het toestel beelden op het display zetten waarbij het lijkt alsof je naar 3D zit te kijken. Je ogen krijgen weliswaar geen diepte informatie, maar perspectieven veranderen wel de hele tijd afhankelijk van de positie van je ogen en de Fire Phone. Amazon noemt deze Android laag ‘Dynamic Perspective’.

Amazon Fire Phone UI

Het totale scherm van de Fire Phone meet 4,7 inch met slechts een 720p resolutie. Onder de motorkap vinden we een vlotte 2.2GHz quad-core processor, Adreno 330 GPU en 2GB aan werkgeheugen. Het toestel kan ook met 4G overweg.

Het toestel is verder uitgerust met NFC, een 13 megapixel camera, Bluetooth 4.0 en WiFi. Via de bijgeleverde app Firefly is het bovendien mogelijk om met behulp van de camera of microfoon content in de winkel van Amazon te vinden. Een soort Shazam, maar dan nog breder.

Amazon Fire Phone Front

De Fire Phone van Amazon zal net als de Kindle Fire en Fire TV voorlopig nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.