Tijdens het Google I/O events konden ontwikkelaars eindelijk projecten als Google Loom en de zelfrijdende auto van dichtbij bekijken. Hoewel Google al jaren aan een eigen auto werkt, is het nog maar de vraag of we onze volgende auto ook echt van Google kopen. Een groot deel van de technologische kennis die is op gedaan, komt namelijk beschikbaar in de Android N versie van Android Auto.

Er zijn nu al verschillende auto’s en infotainment systemen die met Android Auto en/of Apple CarPlay overweg kunnen. Wanneer je jouw smartphone verbindt, heb je instant toegang tot navigatie, kun je gemakkelijk gesprekken voeren tijdens het rijden en luisteren naar de muziek op jouw smartphone. Wanneer Android Auto op basis van Android N zal worden geïnstalleerd, krijgt Android ook nog eens toegang tot een groot deel van de boordcomputer om daarmee geavanceerde taken uit te kunnen voeren.

Afhankelijk van wat de fabrikanten toelaten, zal het mogelijk zijn om deuren te ontgrendelen, ramen te openen, de verwarming en Airco bedienen etc. Toch wakkert deze ontwikkeling bij ons ook weer een beetje de beveiligingsdiscussie aan. Hoe vaak gaan autofabrikanten het systeem updaten tegen veiligheidslekken? Je wil niet dat jouw auto een oude Android versie heeft waarvan hackers weten hoe je deze ontgrendelt om er in de nacht mee weg te rijden. Een soortgelijke discussie speelt al een tijdje over de updates van smartphones, maar de financiële impact van een autodiefstal kan nog veel groter zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.