Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google’s zelfrijdende auto is voorzichtiger bij kinderen

Kinderen kunnen in hun spel levensgevaarlijk zijn op straat. In een flits kunnen ze tussen auto’s door rennen en door hun korte bouw vallen ze met een beetje pech pas op het laatste moment op. Google heeft hiervoor haar zelfrijdende auto aangepast.

Google heeft een nieuwe algoritme aan haar sensoren toegevoegd om kinderen beter te herkennen. Kinderen in al hun vormen en maten, want de demo die Google gaf was met kinderen in hun Halloween kostuums. Wanneer de sensoren van de auto’s doorhebben dat er kinderen in de buurt zijn, zal de auto standaard al langzamer gaan rijden zodat het op tijd kan ingrijpen wanneer een kind onverwacht voor de auto opduikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.