De eerste mass-market Android met brilloze 3D ondersteuning was de Amazon Fire Phone. Een enorme flop. De technologie was gewoon niet goed genoeg om de consument te overtuigen en anders was het besturingssysteem wellicht ook genoeg reden om niet voor het toestel te kiezen.

Met de Holoflex proberen ontwikkelaars het opnieuw. Het toestel draait op een gewone versie van Android, maar is voorzien van een flexibel display dat holografische beelden kan projecteren. Door een slim rooster over de pixels heen te leggen is goed te bepalen welk oog, welke pixel ziet. Vanuit meerdere kijkhoeken, dus ook geschikt wanneer je met meerdere mensen naar het display kijkt.

Helaas is de techniek nog lang niet volwassen. Laten we eerlijk zijn, we willen gewoon detail in het beeld zien. Het is vooral bijzonder om te zien dat de ontwikkeling in gang is gezet. Wellicht mogen we de technologie achter de HoloFlex over enkele jaren persoonlijk ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.