Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hervulbare Nespresso cupjes groot succes op Kickstarter

Nespresso koffie is goede koffie, thuis, tegen een stevige prijs per kop. Omdat goede koffie nou eenmaal duur is, de service hoog ligt en de capsule toch ook gewoon geld kost. Geen wonder dat er vele andere merken zijn met alternatieve cupjes. Daarnaast is er nog zoiets als de hervulbare cup. Een cupje zoals deze van plastic, maar nu ook één van metaal op Kickstarter. En die lijkt erg succesvol.

Een Nespresso cupje moet aan een aantal voorwaarden voldoen om tot een hoge kwaliteit koffie te komen. Ten eerste moet deze luchtdicht zijn. Zo blijven de gassen die de koffie produceert behouden en dat is weer goed voor het aroma. Daarnaast moet het cupje, afhankelijk van de keuze voor espresso of Lungo, een bepaalde hoeveelheid koffie bevatten.

De WayCap is een navulbaar cupje dat het op dit moment erg goed presteert op Kickstarter. Door zelf cupjes te hervullen met kwaliteitskoffie schat WayCup in dat je tien keer zoveel koffie drinkt voor hetzelfde geld. Bovendien scheelt het een berg afval.

Nu vond ik het hervullen van bovenstaande, plastic cupjes een vervelende klus waarbij ik uiteindelijk best veel knoeide. WayCup lost dit op met een speciaal trechtertje en een klein stampertje om de koffie op elkaar te drukken. Een totaaloplossing dus. Het trechtertje kan ook gebruikt worden om de cupjes in te bewaren.

Hoe gemakkelijk de WayCup schoon te maken is vermelden ze helaas niet. Wel laten ze zien dat de WayCup werkt op de Citiz, Pixie, Essenza, Inissia, Lattissima en U machines. Daarbij moeten wij wel aangeven dat Nespresso tijdens de productie van de machines weleens aanpassingen maakt aan het perforatie systeem. De garantie dat het ook goed gaat op jouw machine is er dus eigenlijk niet en Nespresso voert geen reparaties uit aan machines die door andere cupjes kapot zijn gegaan.

https://www.youtube.com/watch?v=hLPG7h_Mf-g

Oja, de WayCup komt uit koffieland Italië en staat hier op Kickstarter. Voor de prijs van ongeveer 85 goedkope Nespresso cupjes haal je er één in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.