Het was een relatief goedkope manier om Android TV aan een TV toe te voegen, de Nexus Player. Een mediaplayer die Google samen met Asus ontwikkelde. Sinds gisteravond is hij uit Google eigen webwinkels verdwenen.

Google en Asus verkochten de Nexus Player sinds 2015 in europa als alternatieve methode om Android TV te kunnen gebruiken. Dit was een belangrijke troef voor Asus ten opzichte van andere Chinese settopbox bouwers die nog altijd met reguliere Android versies moeten klooien. Android TV is immers nooit vrijgegeven door Google.

Nu, na ruim een jaar, lijkt het verhaal erop te zitten voor de nexus Player. Misschien is dat niet geheel onlogisch. Het was een systeem met een quad-core 1.8GHz processor en 1GB aan werkgeheugen. In de tijd waarin 4K steeds belangrijker begint te worden, is dat qua hardware wel wat krap aan het worden. Het zou dus goed kunnen dat Google ergens in de komende maanden toch met een vervanger komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.