De Raspberry Pi wordt al langer gebruikt om goedkope mediaplayers te ontwikkelen. Daarbij gaat het dan voornamelijk om stand-alone versies van Kodi, Plex en andere apps die veelal op een uitgeklede versie van bijvoorbeeld Raspian draaien. De derde generatie Raspberry Pi voegt een hoop rekenkracht aan het platform toe en lijkt nu geschikt om toch het Android besturingssysteem te draaien.

Sinds 19 april host Google al een speciale tak van Android die geschikt wordt gemaakt voor de Raspberry Pi.

De beschikbaarheid van Android op de RaspBerry Pi zou een groot voordeel zijn voor iedereen die met een Raspberry Pi begint. Via Google Play kunnen gebruikers op een laagdrempelige manier aan enorm veel apps kunnen komen. Bovendien zijn veel mensen gewend aan de interface van Android.

Wanneer Android voor Raspberry Pi zover af is dat iedereen deze gemakkelijk zelf kan installeren is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.