Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Politie kan beter geen gebruik maken van DJI Drones

Bij de politie zijn de druk bezig met het testen van de inzet van drones om politietaken uit te voeren. De politie lijkt daarbij gebruik te maken van de drones van marktleider DJI en dat kan weleens heel slecht uitpakken.

DJI is namelijk een Chinees bedrijf en in China is de staat nog altijd deels eigenaar van de bedrijven die worden gestart. Zo ook bij DJI. In een interview met Bloomberg geeft het bedrijf dan ook toe dat het bereid is data van de drones te delen met de Chinese overheid. Dus ook de data van jouw DJI drone en ook data van de drones die de politie inzet. Of het daarbij ook om beelden gaat is nog onduidelijk. Het betreft in ieder geval data afkomstig van de DJI App.

De politie lijkt volgens Tweakers in ieder geval op de hoogte te zijn en nog geen besluit te hebben genomen om daadwerkelijk met DJI in zee te gaan voor het echte werk. Voorlopig blijft het nog bij testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.