Sociale netwerken weten niet alleen wat je post, maar weten ook wat je leest. En soms zelfs wat je op het laatste moment besluit niet te posten. Dit levert een beeld op van wie jij bent en dat is weer interessant voor advertenties. Benieuwd wat de twee grootste sociale netwerken van je weten?

Dan is de app Data Selfie echt iets voor jou. De app is ontwikkeld door twee studenten. Deze jongens schrapen alle data van jouw profielen bij elkaar en analyseren deze zoals de sociale netwerken dit zouden doen. De algoritmen die de studenten zo hebben ontwikkeld vormen een beeld over jouw online persoonlijkheid. Zo kan de app analyseren of je mogelijk aan een bepaalde politieke stroming voldoet en wat jouw voorkeuren zijn.

De Data Selfie app is helaas nog niet af, maar je kunt jezelf al wel inschrijven om op de hoogte te worden gehouden wanneer de app wel klaar is. De ontwikkelaars zeggen nog enkele maanden nodig te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.