Google heeft een interessant, nieuw handelsmerk vastgelegd. Het gaat om het woord Mode dat in verschillende talen, verschillende betekenissen heeft. Google lijkt het te gaan gebruiken voor het Android Wear programma.

Android Wear is de speciale versie van Android die op smartwatches draait. Waarschijnlijk zal Google Mode gericht zijn op accessoires voor smartwatches. Daarbij zou het dan niet zozeer gaan om nieuwe kleurtjes horlogebandjes, maar echt om nieuwe hardware.

Google-Mode-Merkaanvraag

Het idee zou afkomstig kunnen zijn van Google’s Project Ara. Ara is een volledig modulaire smartphone waarbij verschillende ‘blokjes’ nieuwe functies aan de smartphone toevoegen. Mode zou een vergelijkbaar systeem kunnen worden, maar dan voor smartwatches.

Google zou niet de eerste zijn die zo’n stap zet. Pebble kent voor haar horloges sinds kort ook speciale bandjes die bijvoorbeeld een hartslagmeter toevoegen. Het bedrijf WIMM Labs maakte in 2012 Android horloges met verschillende modules. Kort na de lancering, in 2012, nam Google het bedrijf over. Mode zou een voortzetting van WIMM Labs kunnen zijn.

Via Phandroid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.