Bob Messerschmidt werkte ooit aan de hartslagmeter voor de Apple Watch, maar doet nu nog veel meer met zijn medische kennis. Zo is deze ex-Apple ontwikkelaar bezig een bloedanalyse apparaat genaamd Cor te ontwikkelen.

Hoewel je het misschien zou denken, is Cor niet specifiek ontwikkeld voor mensen met bijvoorbeeld diabetes. De metingen van de Cor richten zich onder anderen op de hoeveelheid suikers, cholesterol en triglyceriden in het bloed. Indicators voor het risico op hartproblemen en beroertes, maar ook een indicatie of je de juiste voedingsstoffen in jouw bloed krijgt. Bijvoorbeeld de juiste hoeveelheid koolhydraten voor tijdens het sporten.

Voor het prikken van het bloed gebruikt de Cor speciale cassettes. Deze moeten los worden aangeschaft in de vorm van een maandabonnement van tien dollar. Het apparaat zelf gaat ook een kleine driehonderd dollar kosten. Doordat distributie voor kleine fabrikanten een probleem is, is deze IndieGoGo alleen in de VS verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.